Reizigersinfo:


I.v.m. werkzaamheden aan de kruising Pastoor Thijssenlaan in Sterksel is de Buurtbus genoodzaakt om een andere route te rijden welke ong. 6 minuten extra tijd kost.

De haltes zullen allen worden aangedaan alleen bij de Spar enkele 10-tallen meters verder richting de Os.

Graag vragen wij U hiervoor begrip en of U hiermee rekening wilt houden i.v.m. vertrek- en aankomsttijden ( ook van de trein in Heeze ).

Gezien de bijzondere status van de buurtbus gelden er andere regels dan in gewone bussen.

• U bent verplicht de gordel te dragen.

• De chauffeur mag nooit meer dan 8 passagiers meenemen.

• Voor het laten in- en uitstappen van passagiers is de chauffeur niet per se gebonden aan de bushaltes.

Het laatstgenoemde punt geeft u als passagier de mogelijkheid aan de chauffeur te vragen ergens te stoppen tussen twee bushaltes in; dit is vooral bedoeld voor mensen die slecht ter been zijn. De chauffeur moet daarbij echter wel rekening houden met de verkeersveiligheid waardoor hij soms toch niet geheel aan uw wens kan voldoen.

Als u bij een halte wilt instappen, maakt u dat dan met een duidelijk zichtbaar handgebaar kenbaar. Als u dat niet doet, zou de chauffeur kunnen denken dat u op een gewone bus staat te wachten als die toevallig ook op dat stuk van de route rijdt. U kunt ook tussen de haltes in met handgebaren aan de chauffeur kenbaar maken dat u ter plekke wilt instappen. Alleen als de verkeerssituatie het toelaat, zal de chauffeur dan voor u stoppen. Ondanks deze flexibele in- en uitstapmogelijkheden, verdient het in- en uitstappen bij een halte uit veiligheidsoverwegingen de voorkeur.

Reizen met een rolstoel in de buurtbus

In de buurtbussen van Hermes kun je reizen met een rolstoel. Wil je zeker zijn van een rolstoelplaats? Geef dit dan vooraf aan ons door via het speciale online formulier of via de telefoon. De chauffeur houdt hier dan rekening mee en kan ondersteuning bieden bij het in- en uitstappen. Als je dit niet van tevoren hebt aangegeven, kunnen we je rolstoelplaats in de buurtbus helaas niet garanderen.